Űrkert

by Nagaarum

/
1.
Gásatszit 04:47
2.
Molyember 03:21
3.
rmWdtk 06:42
4.
5.
6.
Függelék 03:37
7.
1069 bar 01:13
8.
9.
A peptofób 02:07
10.
Tundra 09:34

about

Ez a lemez az előbbinek az egyenes ági folytatása tulajdonképpen. Egyre több ötletem született meg gitárra, mert folyamatos ismerkedésem a hangszerrel azt eredményezte, hogy mostanra bátrabban bevállalom a riffeket.
Tulajdonképpen egy hónapja is megjelenhetett volna már, igaz máshogy festett volna az összkép egy kicsit. Semmiféle változás nem történt az Űrerdőhöz képest a hangszerparkban, még csak húrokat sem cseréltem a gitárokon. A tudományos világ elfajulását választottam témának (igen, itt van konkrét téma, az elsőn nem volt). És úgy érzem, hogy megint haladtam egy pár centit affelé a bizonyos eklektikusság felé, amit egy párszor jellemzőként említettek különböző kritikusok. Ismét sikerült a végletek felé terelgetni egy zenei anyagot.
A dalok meglepően gyorsan áltak össze, igazi kihívást talán csak az rmWdtk jelentett, aminek az első riffje ritmikailag egy kicsit összezavart párszor, főleg feléneklés közben. A szövegét Oravecz Zoltán barátom egyik novellája a Primitív jövő inspirálta.
Néha úgy éreztem, hogy az anyag túlcsiszolódik, és eltávolodok a nyersességtől és a koszlott hangzástól. Tény, hogy egy kicsit tisztább a kép, mint az Űrerdőn, de merem remélni, hogy még csak távolról sem lehet a sterilitás nyomait felfedezni a cuccon.
Mellesleg a múltkor idéztem, hát most is megteszem. A Venom gitáros Mantas jelentette ki '84-ben egy koncertjükön:

"...Rengeteg zenekar figyel ma este árgus szemekkel és arra vár, hogy a Venom hibázzon. Nos, mi magunk vagyunk a kibaszott hiba...!"

Csak annyi a különbség, hogy engem nem figyel rengeteg zenekar :-DDD.

credits

released September 27, 2011

Nagaarum - all instruments, grunt, caw, speaking

license

all rights reserved

tags

about

Nagaarum Veszprém, Hungary

Nagaarum: guitars, bass, synthesízer and drum programming, jew harp, grunt, caw, vocals

contact / help

Contact Nagaarum

Streaming and
Download help

Redeem code

Report this album or account

Nagaarum recommends:

If you like Nagaarum, you may also like: